Mic ghid de supraviețuire pentru sărbători liniștite

Pregătirile. În primul rând nu te obosi peste măsură și nu te stresa prea tare! Nu ai găsit bradul perfect de Crăciun? Nu ți-a ieșit sarmaua, friptura, cozonacul, vinul nu s-a fiert suficient? Țuica e amară? Asta e! Ce trebuie să faci? Nimic! Ia totul așa cum vine !Tu să fii fericit! Pentru un Crăciun Zen, nu te lăsa corupt de agitația și mai ales, așteptările celorlalți.

three white snowman decorations
Fotografie de Barry Plott pe Pexels.com

Mesele. Dacă te știi gurmand, mancăcios, pofticios, dotează-te din timp cu medicamentele potrivite. Ai grijă de ficatul tău că e unicul din dotare și ferește-l de combinații dubioase și dezastruoase.Triunghiul periculos al sărbătorilor : mâncare grea și multă, băuturi tari și multă odihnă după mesele copioase. Nu încerca să mănanci în trei zile cât n-ai mâncat tot anul! Cuvântul cheie trebuie să fie moderația. În tot și în toate! Nu uita, sărbătorile trec dar kilogramele răman!

Vizitele. În cazul în care se anunță musafiri nepoftiți poți folosi următoarea strategie. Mi-a povestit-o și mie o doamnă în etate, ajunsă la vârstă la care pretențiile celorlalți nu-ți mai guvernează viața. Trebuie să faci un lucru simplu, îți lași paltonul și ghetele lângă ușă. Dacă musafirii îți sunt pe plac, le spui frumos că abia ai ajuns acasă și te bucuri de vizita lor. Dacă nu ai chef de ei, din motive întemeiate, te îmbraci, te încalți și le spui cu regrete că tocmai păraseai locuința.

Jobul . În cazul în care lucrezi..asta e. Ești în aceeași oală cu milioane de oameni. Nu te necăji prea tare! Cine a zis că trebuie să sărbătorești neapărat pe 25? Sau pe 26?Sau pe 31? Ai un deadline, un termen limită? Nu ! Poți sărbători în zilele tale libere. Privește partea plină a paharului, cel puțin ai un job.

Tradiții și obiceiuri. Fă ceea ce îți place și ceea ce îți aduce plăcere. Personalizează-ți Crăciunul !Nu scrie nicăieri că trebuie să asculți colinde în neștire. Fă un pact cu membrii familiei tale. O oră colinde, o oră hip-hop. Sau rap sau muzică religioasă. Tot ceea ce îți încântă urechile. La fel stau lucrurile și în cazul celorlalte obiceiuri. Ești raw-vegan, răsfățat-te la masa festivă cu o friptură de soia și cu o salată copioasă!

Cadourile. Încearcă să nu intri în datorii cu scopul de a le arata celor dragi cât de mult îi iubești. Ca și mai sus poți aplica inteligent următoarea vorbă, sărbătorile trec, datoriile rămân . Până la urmă, Crăciunul e o celebrare, nu un maraton falimentar. Dacă shoppingul te face fericit, fă-l dar cu simț de răspundere și lacăt pe portofel. Până la urmă, cele mai scumpe lucruri din viață sunt gratuite: sănătatea, iubirea, cuvintele frumoase, îmbrățișările și lista poate continua.

În încheiere îți urez sărbători fericite și liniștite, desigur! Nu uita, Crăciunul este în primul rând, o stare de spirit. Fii tu om lumină pentru cei din jurul tău!

13 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.