6 Semne bizare că ești dependent de cafea

Am un singur viciu, deliciu personal, cafeaua la cană, sticlă sau pahar! Așa aș începe parafrazând un cântec celebru de demult. Unde mă văd peste câțiva ani? La o întâlnire a cafegiilor anonimi unde cu glas timid să mărturisesc: Bună, sunt Roxana și sunt dependentă de cafea. Nu s-a inventat încă o astfel de asociație? A dependenților de cafea? Nu-i nimic. Mai au suficient timp.

beverage breakfast brewed coffee caffeine
Fotografie de Burst pe Pexels.com

Știu că nu ar trebui să mă îngrijorez prea tare doar sunt multe beneficii totuși am găsit câteva semne bizare care arată că dependența de cafea îmi controlează viața. Hai să vedem. Le bifezi și tu? Dacă da, nu te îngrijora prea tare. Faci parte dintr-un grup select și exclusiv de coffee addict. Iată deci șase semne bizare că devii sau ești deja dependent de licoarea magică și miraculoasă.

1. Ziua ta de naștere este pe cale să devină sărbătoare națională în Columbia. Sau în Brazilia. Sau în orice altă țară mare producătoare de cafea. Doar au și motive întemeiate. Consumul tău anual de cafea poate susține lejer economia întregii țări.
2. De-a lungul unei zile treci prin diverse stări, care mai de care mai ciudate, în funcție doar de numărul cafelelor băute. De la energie maximă până la agitație obositoare. Ai senzații din ce în ce mai paranormale. Răspunzi la telefon fără să te sune nimeni, deschizi ușa deși soneria nu a sunat sau mai rău, nu ai răbdarea necesară de a privi un film de la început până la sfârșit. Astfel alegi să îl vizionezi pe modul de derulare rapid.
3. Somnul îți este perturbat grav. Dacă nu ai insomnii presărate din nou cu zeci de căni de cafea atunci poți dormi într-un mod original. Ori sforăi cu ochii larg deschiși ori până și în visele cele mai liniștite, alergi kilometri intregi cât te țin picioarele. Binențeles că te vei trezi deja obosit. Și te vei trata din nou cu medicamentul minune.
4. Îți programezi vizitele în funcție de calitatea cafelei. Cei care fac o cafea bună sau foarte bună, te vor vedea mai des. Ajungi undeva unde nu este cafea sau mai rău, te ofensează cu un ceai sau un suc? Părăsești zona în secunda următoare și te îndrepți spre un centru de urgență și prim-ajutor, o cafenea din apropiere.
5. Pleci în concediu cu kitul de supraviețuire complet. Adică, un termos cu cafea, cât mai mare și încăpător și multe, multe pungi de cafea. Și expresorul și cafetiera și zahăr, lapte, frișca și cam tot ceea ce îți trebuie într-o mică vacanță. Sau într-o excursie de câteva ore. Doar e bine să fii întotdeauna pregătit.
6. Te îngrijorezi amarnic la știrile apocaliptice care spun că au dispărut zeci de mii de specii de cafea sau mai dezastruos, peste câțiva zeci de ani, cafeaua va fi o băutură pe cale de dispariție. Te gândești: ce să faci? Eu am găsit ideea salvatoare, închiriez un buncăr în caz de calamități naturale și alte catastrofe și îmi depozitez acolo toată cafeaua. Nu multă. Câteva tone. Nici nu mă gândesc să o vând peste zeci de ani. Chiar dacă aș face un profit bunicel. Păi și eu ce să fac? Doar o zi fără cafea și zâmbete e o zi pierdută.

10 comentarii

  1. Bună Roxana, sunt dependent de cafea,inca inainte sa ne fi cunoscut…Nu stiu cum sa fac sa beau mai putina ca tare buna mai este.La prima ora,ma spal pe ochi cu o „halba”de cafea..apoi pe parcursul zilei urmeaza dintii cu alta cana,iar in final spre seara..asa un expresso scurt. Somnul,in rate.Tensiunea cata vrea,iar ficatonul filtreaza la greu :))

    Apreciat de 1 persoană

      • Vorba cantecului lu The Motans:
        Inainte sa ne fi nascut ”
        Inainte sa ne fi nascut, te-am rugat pe tine sa-mi alegi culoarea CAFELEI
        Dar sufletele noastre erau tinere si nu cazusera niciodata pe Pamant
        Tot ce-am vazut pana atunci era UN ARBORE DE CAFEA asa ca ai ales culoarea bobului prajit….Si deátunci nu-i mai dam drumul ………………..:)))))))))))))))))))))

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.