6 metode trăznite de a face sport

Am auzit de curând o statistică tristă. Doar 6% la sută dintre români fac sport. Prin urmare, există ei, sportivii și noi ăștia cu 94% la sută. Așa că mi-am scotocit mintea și mi-am încrețit conexiunile neuronale cu scopul de a găsi metode de a face sport fără să faci sport. Fără să ieși din casă, fără să te duci la sală iar unele nu implică nici măcar un strop de transpirație ci doar inspirație. Iată, așadar, 6 metode trăznite de a-ți păstra condiția fizică, energia și cheful de viață.

Sursa foto Pixabay
Sursa foto Pixabay

Metoda Alarma matinală. Prima și cea mai ușoară metodă de a face sport. În primul rând ca orice om de succes trebuie să te apuci de dimineață. Cu o seară înainte îți setezi vreo 200 de alarme de la 5 la 7,  atenție, cu interval cheie din minut în minut.. Dimineață, trezit de larma îngrozitoare si  ametit de somn, începi să le oprești. Din minut în minut, din cinci în cinci minute.  Și tot așa timp de o oră, două. Îți dai seama ce de genoflexiuni  sau flotari semipartial amețite faci? Succesul e garantat în doar câteva săptămîni.

Metoda curățenia de primăvară- vară sezon 2019-2020 .O metodă ce compensează multe ore petrecute la  sală. Începi metodic curățenia, fiecare colțișor din casă, fiecare ungher, geam, ușa și perete frecate temeinic, aspirate, spălate, lustruite, mutat mobila, spălat pisica cățelul..prins muște si țantari etc.etc. Fără pauză de masă sau alte bazaconii. La sfârșit când crezi că ai terminat, îți iei o lupă și verifici tot. Și o iei de la capăt că aia a fost doar încălzirea.

Metoda Scările. Asta este o metodă deja consacrată. Dacă stai la un etaj superior te- ai scos. Iți lucrezi toate grupele de mușchi. Începi astfel..te echipezi în îmbrăcăminte sport și neapărat pantofi antiderapanti, o să ai nevoie de ei cand nu te vor mai ține picioarele. Exclus  echipament de stat în casă, halat, pijamele, papuci. Iți pui căștile în urechi, iei un bidon de apă sau cafea și te apuci de coborât scările..și urcat, parter -etaj zece și invers. Și tot așa de câteva zeci de ori. Dacă simți că nu mai poți, pe la etajul 5 iei o pauză dar nu prea mare că  riști să rămâi acolo înțepenit.. In cazul in care te întâlnești cu un vecin mai băgăcios și dornic de vorbă, i-o retezi scurt.  Ca orice sportiv de performanță, ai antrenament și nu poți fi întrerupt.

Metoda  Cearta cu partenerul/partenera.  Destul de populară printre multe cupluri. Mai este și denumită metodă fitnessului de așternut. Nu se recomandă să o aplici în perioadele importante ale anului ca Ziua îndrăgostiților, aniversarea voastră, zile de naștere etc etc. Riști să rămâi supărat și fără cadouri. Mod de aplicare: te cerți zdravăn cu partenerul, atenție, din motive minore, nu intri la lucruri grave că s-ar putea să degenereze toată situația și  apoi intri în greva foamei câteva ore..Nu sta prea mult supărat că rămâi așa. Cheia este să te împaci cat mai repede. Așa ajungi la sexul de împăcare denumit și fitnessul de așternut. Având în vedere că o partida de sex de 25 de minute consumă cam 100 de calorii la bărbați și 69 de calorii la femei, concluzia este că trebuie să ai câteva antrenamente zilnice. Pentru un antrenament intens și mai arzător de calorii folosește un manual de Kama Sutra.

Metoda Sârba . Este o metodă veche de sute de ani denumită popular Tot pi loc, pi loc, pi loc.  Folosita ocazional la nunți, botezuri si alte cumetrii se poate incerca și in restul anului. Aici nu ai nevoie de prea multe.  Chef de viață, veselie și dans la liber până îți scârțâie călcâiele.  Metodă nerecomandată după zece seara dacă stai la bloc. Și având în vedere că o sârbă tradițional românească durează minim o jumătate de oră, clar ai de zbenguit.Dacă te acompaniază și partenerul, ai noroc și poți folosi diversitatea.Câte doua- trei hore în pauzele de sarbă.Dacă ai un partener mai energic, succesul este garantat.

Metoda Combinată. Cea mai grea dar și cea mai eficientă. Pe lângă toate cele de mai sus combinate, ea cuprinde și alte metode controversate cum ar fi; metoda abstractă de alergat după cai verzi pe pereți, metoda de a bate apa în piuă sau metoda shopping la liber. Știi cum se spune: prea puțin timp, prea multe mall-uri. Această ultimă metodă este recomandată în mod special femeilor.

În rest cam atât. Dacă mai știți alte metode trăznite, le aștept cu interes în comentarii. Va las că mă duc să bag o sârbă!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Mulțumesc pentru toate aceste metode! 🙂 Cea cu scările este nemaipomenită mai ales când te muți și stai la un etaj superior și nu ai sau nu funcționează liftul! În plus, multe ore petrecute în sală le compensez când tai lemne (cu topor, secure), când cosesc iarba (fără motocoasă, ci cu coasă) sau iau la hârleț/ sapă pământul din grădină … 🙂 O zi minunată să ai! Manuela

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.