Mai slăbim şi noi puţin?

A început un nou an şi o dată cu el, o nouă isterie alimentară. Toată lumea ține dietă. Cum s-ar zice, gata cu sărbătorile, hai cu dieta!  Şi diete peste tot.. câtă frunză şi iarbă.. pe alese.

colorful-doodle-3042582_1920
Sursa foto Pixabay

 

Zilele trecute m-am întâlnit cu o prietenă la o cafea. Arăta impecabil. Secretul ei, dieta Fără. Cum nu aţi auzit de ea? Este foarte simplă. Sofisticat de simplă. Fără carbohidraţi, fără grăsimi, fără proteine animale, fără zahăr, fără dulciuri, fără pâine,fără sucuri, fară,…fără.. Deci, fără multe.. Şi în principiu, fără mâncare.. Problema e că dieta asta te cam lasă şi fără sănătate şi fără.. chef de viaţă. Mă uitam la ea cum îi alunecă capul în cana de cafea şi la privirea ei disperată şi atunci cuprinsă de milă.. am vrut să fac o faptă bună. I-am comandat o clatită cu multă ciocolată. Păi ce credeţi, a mâncat-o? Nuu.. A fugit împleticindu-se, motivând o întâlnire urgentă. Am sunat-o după câteva ore, îngrijorata, să văd dacă e bine. Îşi lua cina, liniștită. La spital, în perfuzii. Concluzia mea: nu încercaţi această dietă acasă!

O altă prietenă ține dieta cu ceai. De unde o fi cules-o, nu ştiu. Dieta cu ceai e şi mai simplă..

Când ti-e foame, bei o cană de ceai. Mai stai un pic şi mai bei una. Abia după aceea poţi mânca.. dacă mai poţi. Dacă nu, mai stai o oră şi mai bei un litru de ceai. Din păcate, dieta cu ceai dăunează grav căsniciei. Prietena mea a divorţat. De ce? Păi trebuia să gătească zilnic pentru soţul gurmand şi supraponderal, zeci de minunăţii gastronomice. Ba mai mult decât atât,  culmea tupeului, soţul pofticios îi mai trimitea şi câte o reţetă alambicată culeasă  de pe net. Ei nu îi prea ieşea reţeta că doar nu gusta din sofisticatul preparat. Şi atunci, să vezi discuţii despre calităţile de gospodină ale doamnei. Şi uite aşa, zi după zi, aduna săraca câte o tonă de frustrări. După o lună, nervoasă şi deznădăjduită a renunţat. Şi la dietă… şi la soţul prea obraznic.

În topul dietelor haotice figurează şi dieta balerinei. Simplă dar solicitantă . Mănânci din trei în trei ore. În orice caz, e mai ceva ca un job full time şi un şef stresant. Trebuie să-ţi pui alarma să sune, altfel uiţi să mănânci şi se duce dracului silueta de balerină. Şi porţiile sunt atât de mari că încap toate intr-o farfuriuţă minisculă de la serviciul de cafea. Dornică să mă aliniez acestui nou trend alimentar, am încercat-o şi eu plină de speranță.

Sinceră să fiu, într-o zi am uitat să mănânc la orele fixate şi am înghesuit toate porţiile la o masă. Şi ce credeţi? După nici o oră, mi-era foame. Am băut repede o cană de ceai ca să salvez situaţia şi m-am culcat. Am avut un coșmar, am visat o balerină.. moartă de foame. Problema e că dieta aceasta dăunează vederii. Am început să văd dublu, uneori chiar triplu. Unii zic că de foame dar ce stiu ei? Silueta subţire cu mare sacrificiu se ţine. Azi refuzi o prăjitură, mâine o sărmăluţă şi uite aşa, te mai menţii…Cat mai poți.

Oricum, grea treabă cu dietele astea. Dacă nu sunt bine alese, pot dăuna grav sănătăţii. Mai bine optăm pentru o alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi sport. Calea sigură spre o siluetă  aproape, aproape perfectă.

 

12 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.