Mic ghid de supraviețuire în izolare cu copiii #Rezist #stau în casă

 

Pentru ca câteodată râd in hohote in mintea mea, ei bine dragi prieteni, va împărtășesc, glumind cum decurge operațiunea Izolarea.

Ziua 1.
Amenințarea Coronavirus plutește în aer. Se declară închiderea școlilor.
La mine în casă este Sărbătoare Națională. Copiii se bucură din plin. Cu țipetele aferente. În vacarmul general nu pot să nu mă întreb:de când a devenit școala, o închisoare de maximă supărare ?
Fetița vine și îmi arată un filmuleț bizar și vesel care circulă pe Tik Tok.
Niște indivizi se fâtaie cu mult talent pe o melodie săltăreață. Numele melodiei, plin de semnificație” It’s Corona Time”. Zâmbesc deși poate ar fi de plâns.

Ziua 2
Izolarea continuă..
Copiii la fel de fericiți. Casa începe încet, încet să arate ca un câmp de război. Fără victime, deocamdată. Ei se fațaie peste tot, cară de toate și lasă diverse lucruri în urmă lor. Exact ca Hansel și Gretel. Devine casa un loc plin de capcane?

Sursa foto Pinterest

Ziua 3
Mă risc și fac o scurtă vizită la un oficiu poștal din apropiere. Niște acte s-au pierdut pe drum .
În drumul meu, mă intersectez cu diverse personaje care, cu un aer grăbit și secretos, cară. Ce cară?
Diverse . De la Hârtie igienică Premium, la sucuri pline de zahăr și nisip colorat pentru pisici. Cu sacii.
Parcă încep să îmi fac griji.
Oare sunt iresponsabilă că nu mi-am făcut și eu stocuri de hârtie igienică?

Ziua 4
Încep să curgă mesajele de la prieteni pe Whattup și alte medii sociale. Majoritatea îmi trimit știri alarmiste și sfaturi de supraviețuire. Care mai de care mai stufoase. Unele reale, alte fake news. Așteaptă să le răspund.
Îmi setez la stare :
Nu sunați..Revin eu din când în când..

Ziua 5
Copiii mei continuă să ignore cu talent toate activitățile educative. Propuse de mine, cu mult entuziasm. Între timp, cu multă răbdare, am descoperit în cât timp se face un puzzle de 1001 piese, cum să faci clătite în timp record și cum să îmi câștig starea de Zen într-un balamuc total. Mă pitesc în liniștea băii și îmi beau cafeaua.

Ziua 6
Văd la tv lupte de război în incinta hypermarketurilor. Mă sfătuiesc cu soțul dacă să facem stocuri sau nu..
Mă interesez și la cei din jur..toți și-au făcut..au luat de toate..mai ales nelipsita hârtie igienică. Caut explicația psihologică a acestui lucru și descopăr că oamenii se simt mai în siguranță așa.

Ziua 7
Lucrurile se agravează la nivel global…și la nivel micro în incinta casei mele.
Cel mic parcă are baterii permanente, bântuie peste tot. Cea mare iese din când în când din cameră, cu un aer regal, cu diverse cerințe. Care mai de care mai complicate și mai consumatoare de timp.
Rezist în continuare și mă perfecționez. Descopăr cum să fac o mie de lucruri în același timp…și să rămân și cu zâmbetul pe buze. Între timp, le vorbesc și în versuri. Se pare că este efectul unei supradoze. De cafea.

Ziua 8
Noaptea devine pentru mine o sărbătoare națională. Toată lumea doarme . În sfârșit pot să mai citesc câte ceva și să scriu.
Însă în seara asta nu am noroc..
Un vecin ascultă muzică destul de tare, iar pe refrenul manelistic face karaoke cu mult entuziasm. Altul bate la șnițele cu mult simt de răspundere.
Se pare că izolarea îți descoperă talente nebănuite. Le-aș bate și eu în țeava de la calorifer dar mi-e teamă că se trezesc copiii. Aștept totuși să termine șnițelele.

Ziua 9
Știrile de peste tot din lume devin îngrijoratoare.Nu mă mai gândesc la stocuri..ci pregătesc o geantă cu obiecte de strictă necesitate. Nu, nu sunt pesimistă, dar în caz de Doamne ferește nu ți-ar plăcea să fii transportat cu izoleta în pijamale de saten. Sau fără încărcător la telefon.

Ziua 10
Afară a venit primăvara. Noi tot în casă.
Copiii își continuă seria acțiunilor needucative cu mult devotament. Parcă îmi vine să le tai netu’ dar mi-e milă de mine.
În orice caz, ori vor descoperi părinții acel vaccin miraculos ori va trebui să mă transform într-o dictatoare…
Va urma

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.