Mic ghid de supravietuire in izolare, partea a doua

Ei bine, dragi prieteni am promis că va țin la curent cum mai decurge viața în izolare. Nu știu cum vă descurcați voi dar la mine fiecare zi decurge ca o nouă aventură.
Așadar ce am mai făcut in ultimele zile.
Ziua 11
Din pacate, atmosfera a devenit dramatică peste tot în lume dar și la mine în casă. Situația devine cam tensionată câteodată. Un mic exemplu:
Cu un surâs diabolic, fiica mea mă amenință că îmi dă foc cărții mele de ilustrații, desenată cu multă trudă, dacă nu o ascult. Concluzia acestei zile:
Vai de părinții care nu ascultă de copii! Mai ales in izolare. #ascultați copiii # rezist
Ziua 12
Începe cu câteva surprize plăcute .
Statul spaniol îmi trimite un mail prietenos, călduros în care mă roagă să am grijă de mine, deși la ei e jale.
Englezii mă anunță pe mail că îmi trimit o carte de poezii gratuit dacă sunt în carantină. 
Statul Român mă anunță prin sms-uri că deși suntem la izolare să nu uităm de plata facturilor. Între timp, Fiscul îmi cere prietenia pe facebook. Să i-o dau sau nu?
#nu uităm de plata facturilor #Rezist #stauacasa
Ziua 13
Cuprinsă de un entuziasm gospodăresc, mă hotărăsc să încerc o rețeta mai sofisticată. Caut pe Google și descopăr câteva comori culinare cu ingrediente simple, foarte accesibile, aflate la îndemâna oricărui român aflat în carantină. Printre primele căutări găsesc rețete de colecție cum ar fi: iepure umplut la cuptor cu andive, ratota din ou de struț și file de struț la cuptor cu garnitură de anghinare și ananas rondele.
Constat cu tristețe că îmi lipsesc cam 99% dintre ingredientele magice și renunț la rețetele sofisticate. Concluzia zilei: nu mi-am făcut temeinic aprovizionarea. Oi mai găsi carne de struț pe undeva?


Ziua 14 demarează cu o doză de suspans și umor negru.
Reînnod prietenii vechi și uitate în negura timpului. 
Primesc un sms călduros și detaliat de la o cunoștință care are o firmă de pompe funebre. Printre altele mă anunță că și-a schimbat sediul și întreabă de cateva ori dacă mă simt bine.
Oare dacă îi răspund că mă simt excelent, ar fi pentru ea o veste rea?
Ziua 15
Experții ne sfătuiesc să învățăm lucruri noi in această perioadă . Mă apuc să învăț mandarina și în timp ce ascult poezia acestei limbi exotice, privirea îmi cade pe o plantă aflată într-un colț de sufragerie. 
Consider că nu arată prea sănătos așa că mă hotărăsc să îi fac un duș temeinic.
După duș, mai rămâne cu trei frunze. E curată dar cam cheală. Cum se spune oare in mandarină: poate nu a fost chiar așa o idee bună?
Ziua 16 este o zi plină de succes social.
Mă hotaresc să părăsesc celula, pardon locuința și să fac mici cumpărături la un supermarket din apropiere.  Ma simt ca și cum aș pleca intr-o vacanță exotica.
Cuprinsă în entuziasmul declarațiilor scrise și rescrise cu mult spirit cetățenesc, ei bine, am făcut o imprudență gravă.
Mi-am uitat masca medicinală acasă.
Va mărturisesc că m-am simțit aproape ca o vedetă care pășeste grațios pe covorul roșu. Toată lumea se dădea la o parte din calea mea, în special în magazin și îmi studiau cu multă atenție chipul fără mască .
Nu am avut însă curajul să tușesc, de frică să nu care cumva să sune vreun binevoitor la DSP.
Când m-am întors acasă, altă aventură .
Pentru o plimbare de jumătate de oră, am muncit o jumătate de zi.
Am dezinfectat încălțămintea, îmbrăcămintea, m-am dezinfectat pe mâini, am făcut duș, m-am mai dezinfectat o dată pe mâini după duș . Am dezinfectat toate cumpărăturile, din păcate, câteva au căzut pe jos și am dezinfectat și podeaua, dulapul si totul de prin zonă. Nici nu am observat cât de repede s-a făcut seară.
Ziua 17 a venit cu o mare bucurie. 
La un inventar mai detaliat al cămării am constatat că sunt o femeie foarte, foarte bogată.
Așadar, mă hotărăsc să intru în afaceri și să dau un anunț la mica publicitate .
Schimb 3 măști folosite foarte puțin, 2 cuburi de drojdie aflate în garanție și un litru de spirt românesc, original,CU teren și casă lângă București + diferența. Rog seriozitate. 

Deocamdată nu a răspuns nimeni la anunț dar promit să vă țin la curent.
Va urma..

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.