Hai-hui prin căsuța de Spam

Ei bine, dragi prieteni când vreau să mă distrez îmi citesc mailurile din căsuța de Spam. Va mărturisesc că râd un sfert de oră.
Ce găsesc eu în el? În Spam?Toate oferte posibile și imposibile. De ratat sau de neratat ..

Sursa foto Pinterest Artist

Mega promoții de neratat la pijamale, sarmale, prosoape pufoase, ochelari de soare, ochelari de ploaie, ochelari de vânt, combinezoane de vopsit mașina și „new entry” asta este o oferta mai recentă, proteze dentare.
Asta va mărturisesc că nu am rezistat și am deschis-o. Oferta, nu proteza. Am studiat cu mult interes proteza dentară de ultima generație. Arăta bine. Părea reală .
Am studiat și prețurile, am adăugat rata inflației, cursul euro, tva-ul și manopera. Am calculat ceva dar mi-a dat un preț bunicel. Îmi place să știu cam cât mă va costa peste vreo 30 de ani.
Următorul email care m-a surprins se numea” Cel mai scurt email pe care îl vei citi vreodată”. Curioasă peste măsură, l-am deschis. Sincer, mă așteptam la un punct și o virgulă când colo, ce să vezi? Șoc! Peste 10.000 de cuvinte pe metru pătrat de hârtie electronică. Mailul scurt cum se intitula el, îmi propunea un biznis care mă va transforma, atenție, în cel mai bogat om din țara mea. Chiar așa spunea: cel mai bogat om din țara ta! Am ras cu lacrimi. Și deși nu le-am răspuns, m-am gândit cum ar arăta un mail lung de la ei dacă acesta e o variantă restrânsă. 
Un alt mail de la o firmă fantomă mă anunță că am câștigat un premiu fabulos. O pătură de plajă. Ca să primesc cârpa, pardon, păturica de plajă trebuia să plătesc transportul și să mai cumpăr câte ceva de la ei. Mici lucrușoare banale, cum ar fi: un televizor, un laptop sau un frigider. Asta dacă chiar vreau într-adevăr să intru în posesia marelui premiu.
Nu știu ce să zic. Parcă mi-ar părea rău să ratez așa premiu. Ce mai contează prețul frigiderului dacă păturica de plajă e gratuită? Iar gestul care m-a emoționat peste măsură a fost că mi-au atașat și o felicitare însoțită de un cupon de reducere la electrocasnice. Valoarea cuponului? Egală cu a păturicii. Un pic peste zero. Oricum lăudabilă intenția lor.
In orice caz, totul e bine când se termină cu bine și având în vedere că sunt așa de norocoasă mă gândesc că nu ar strica să joc la loterie. Poate chiar ajung cel mai bogat om din țara mea!

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.