La o cafea cu personajele de basm

Dragi prieteni, daca până acum am băut cafeaua alături de personaje ilustre ale vremurilor trecute precum Cioran, Bacovia și Macedonski, ei bine, vă mărturisesc că zilele trecute am avut parte de o vizită neobișnuită: personajele de basm au apărut la ușa mea.
Albă ca zăpada plus piticii, Făt Frumos fără lacrimi, câțiva gnomi și Frumoasa Adormită .
Lucrurile au început cam asa. Într-o dimineață liniștită, sună soneria: tar, țrr țar . Am deschis usa. Prima dată am văzut gnomii,  trei dintre ei se pitiseră după un ghiveci mare cu un palmier sălbatic  din holul blocului. Își făceau selfie dupa selfie și se etichetau pe rețelele sociale că sunt  în Maldive. Nu i-am lăsat acolo. I-am trimis repede in cartea mea de basme sa nu dezamăgească copiii.

Au  urmat dupa aceea piticii. Când i-am văzut pe  cei șapte pitici, toți îmbrăcați într-un galben fistichiu, m-am speriat. Vă spun sincer ca mă dureau pupilele când îi priveam. I-am și întrebat pe un ton respectuos: ce ați pățit, măi băieți? Ați căzut în borcanul cu muștar? Ei, nu și nu. Că e culoarea anului și e în trend.”
Nu am apucat însă să vorbesc mai mult cu ei că din holul casei mele au zbughit-o repede spre baie. Fugeau atât de tare că scârțâia parchetul sub picioarele lor. Prăfuiți, după drumul lung voiau să își facă o baie însă surpriză, nu era apă caldă. S-au supărat dar ce să le fac? Doi dintre ei, mai descurcăreți, au încercat să intre itn mașina de spalat. Credeau că e jacuzzi. Nu i-am lăsat și le-am explicat că în această perioadă, apa caldă funcționează doar încălzită și i-am trimis la o vecină de la etajul trei, binecuvântată cu centrală de apartament, sa facă baie.

După ce au plecat piticii, m-am ocupat și de ceilalți musafiri fantastici.
Frumoasa Adormită a refuzat din prima cafeaua. Că ea bea
decofeinizată și că cafeaua normală o agită prea tare dar mai ales, nu-i face bine la ten. Ea era pe trendul acesta bio-eco-vegetarian, fără zahăr și gluten. Că sa o liniștesc, i-am făcut un ceai fierbinte de mușețel, fără zahar. Cu două zaharine. L-a băut și apoi s-a culcat liniștită pe un colț de colțar.

        Sursa foto Pinterest

Alba că Zăpada însă, cafea după cafea. Se întreținea cu Fat Frumos fără lacrimi la o șuetă.
Căci încă din primele momente, când l-am văzut pe Fat Frumos din lacrimă, i-am spus de la ușă: ” intri în casă dar fără lacrimi și el m-a ascultat”
Revenind la Albă ca Zăpada, avea și ea pretențiile ei. Că  vrea cont de Instagram și  că s-a plictisit toată ziua cu piticii în căsuța din pădure  așadar s-a hotarat  sa se lanseze in mediul online și să devină influencer de succes.
I-am făcut cont  și prudentă i-am pus următoarele hastaguri : #nu consum mere  #protejatipadurea.

Între timp, Albă ca Zăpada socializa cu un zmeu care se strecurase pe lângă ea. Încerca să îl convingă că viața e o poveste frumoasă. Însă zmeul mai pesimist, citea din Cioran și îi trântea citate alambicate luate de pe site-uri fantomă. Vazandu-l așa trist, l-am servit cu câteva pahare de apă tare, în denumire populară, țuică de țară. Zmeul s-a înveselit brusc și a început să spună glume, mai  în șoaptă sa nu le audă Fat -Frumos. Una dintre ele suna cam așa:

„Făt Frumos îi zice calului:
– Calule, stai aici pe loc, eu urc în turn la Ileana Cosânzeana, dar dacă vine zmeul o să sar drept pe tine şi să fugim.
Făt Frumos urcă, după un timp aude ciocănituri la uşă. Făt Frumos se azvârle pe fereastră, Ileana se aranjează, deschide, când colo, la uşă, calul.
– Băi, spune-i lu’ Făt Frumos c-afară plouă, aşa că-l aştept aici”

Cam asta a fost dragi prieteni șueta mea cu personajele de basm. Cu multe zâmbete și veselie.
Dacă vreți totuși să aflați ce întâmplări fantastice au mai avut gnomii mei, ii găsiți în cartea Fantasticul tărâm al poveștilor fără sfârșit acum și in format e-book la următorul link.

http://www.edituraup.ro/en/cumpara/e-book-fantasticul-taram-al-povestilor-fara-sfarsit-roxana-negut-103

Lecturi cu zâmbete va doresc!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.