6 Cărti bizare din biblioteca mea

Dragi prieteni, va mărturisesc că atunci când am chef să vizitez un anticariat, poposesc în biblioteca mea. Ce găsesc eu acolo? Multe. Cărți noi, cărți vechi, cărți foarte vechi, cărți uitate de timp și cititori. Ba chiar și de cei care le-au scris. Având în vedere vechimea unor cărți, mai mult ca sigur că autorii lor scriu acum pentru îngeri. În orice caz, am enervantul obicei de a strânge cărți de peste tot. Exact ca un șoarece de bibliotecă în varianta upgradată.

Așadar, am luat moștenire de la tot neamul, cunoscuți, prieteni, rude decedate acum zeci de ani, vecini, cărțile pe care aceștia le citeau. Și având în vedere că unii dintre ei aveau pasiuni bizare și diverse ciudățenii, m-am trezit de-a lungul timpului cu o bibliotecă diversificată. Doar așa, la prima căutare și privire, am descoperit câteva cărți care m-au uimit. Toate de Artă. Arta tricotatului de la A la Z, Arta preparării conservelor pentru iarnă, Arta reparării automobilelor și Arta sexului tantric. Le iau să le analizez un pic.

Arta tricotatului de la A la Z. Atenție, spoilere! Această carte conține poze, multe poze. Cum să tricotezi ochi lângă ochi, andrea lângă andrea, două pe față, două pe dos. La nivel mai greu, spre sfarșitul cărții, găsim și o procedură sofisticată denumită prietenește Bob de nisip. Vă mărturisesc că descrierea tehnică a procedeului mă lasă fără glas. Întindere, o pagină și jumătate, așa că aleg să mă uit la poze. Pozele simple ca bună ziua.Un amestec de fizică cuantică și ecuații de gradul trei. Și cu necunoscute. În cazul meu, andrelele, așa că prefer să las această carte deoparte..Oricum cred că autoarea tricotează acum cu spor în rai.

A doua carte cu titlu ilustru se numește Pregătirea și îmbutelierea conservelor pentru iarnă. Pentru o iarnă de poveste aș adauga. Cartea de mici dimensiuni conține diverse rețete, preparate și proceduri de supraviețuire cu conserve în cazul unei apocalipse iernatice. Nu am să vă povestesc despre calitățile mele de gospodină pentru că veți crede că mă laud dar va mărturisesc acum că răsfoind această cărticică, am avut în al doisprezecelea ceas, un moment de Iluminare Gospodărească. Astfel, am aflat în doar câteva minute cum se sterilizează corect și fără greșeală borcanele în 602 pași simpli și mai ales, cum să pregătești o dulceață minunată de coacăze negre. Cum nu am mai văzut coacăze pe undeva, renunț la aceste idei magnifice. La această carte, există și continuarea, Conserve și compoturi reloaded. Nu mai intru in detalii, ca să nu vă plictisesc. A doua carte e mai groasă. Se presupune ca ai trecut la avansați.

O altă carte care mi-a atras atenția se numește Reparația automobilelor. Minunată și captivantă carte aș spune. Din pacate, nu prea mai corespunde anul de fabricație al cărții. 1950. Deci vă dați seama că mașinile respective au dispărut de mult de pe șoselele patriei ori au ajuns depozit pentru găini printr-un sat uitat de lume. Și de autorități.

Trecând la următoarea carte, văd că este una veselă Bancuri săptămînale, o fițuică ceaușistă plină de glume. Asta rămâne în bibliotecă. O pun la loc de cinste că sunt glume de modă veche.

Ultima carte descoperită este Arta sexului tantric. Aici mă abțin de la comentarii licențioase că nu vreau să vă șochez. Oricum, o găsiți pe la anticariate. Curiozitatea mea cea mai mare este: de unde oi fi moștenit-o? Oare ce strămoș de al meu dorea să își îmbunătățească activitatea?

Cam asta ar fi doar o mică parte din biblioteca mea bizară. Acum vă las, mă duc să mă apuc de treabă. Parcă mi-a intrat la inimă cărticica cu tricotatul. Deci repetăm cu spor, două pe față, două pe dos. Exact ca în viață!