Dragoste in stil modern

Julieta l-a cunoscut pe Romeo într- o zi de vineri. Vineri 13, de rău augur, ar fi spus cârcotașii dar Julieta, fire profundă nu credea în superstiții. Sau mă rog, credea doar în ce îi convenea ei.Cu toate acestea, înainte de a-l vedea lua preventiv două, trei guri de aghiazmă și o prescure, nu de alta  dar că să-i meargă bine întâlnirea online. Păi cum nu v-am spus?

person using macbook pro
Fotografie de rawpixel.com pe

Cei doi s-au cunoscut pe Facebook. Julieta plictisită un pic de vechii prieteni cu pozele lor prăfuite și citatele motivaționale obscure a dat un search. Și ce să vezi …la prietenii prietenilor…printre persoane pe care s-ar putea să le cunoști, l-a văzut pe El. Pe Romeo.Vai, unii ar zice că-i predestinare sau destin, alții i-ar zice doar coincidență dar privindu-i poza de profil și privirea adâncă, Julieta simți ceva. O ceată de fluturi se foiau bezmetici prin stomac și  atunci ea și-a spus plină de speranța. Gata, el e alesul. Și nu că Julieta ar fi fost vreo fire prea materialistă dar poza în care el se odihnea cuminte pe un iaht care valora cam cât trei  apartamente..o emoționa profund. La fel și pozele din toată lumea.. Veneția ..Roma..Paris și Londra. Vai e plimbat băiatul, și-a spus Julieta cu un suspin timid și ochii visători.Și plină de idei și-a construit un plan pentru cucerirea lui. Înainte însă, mai verifică odată statusul de stare civilă. Într-o relație deschisă.. figura acolo..a.. deci e loc și pentru mine..se gândi ea și începu treaba.

Primul lucru urgent era schimbarea pozei de profil. Doar nu putea să-i dea friend request arătând ca o țărăncuță emancipată. Trebuia să inspire, să cucerească, să stârnească dorințe. Și poate, cine știe? Poate chiar mai mult..Așa că rapid își trase în telefon vreo douăzeci de aplicații de modificat poze. Se machie cu multă dedicare și pentru o poză de profil cât mai reușită adaugă și câteva accesorii. Gene false, unghii false și piesa de rezistență, o perucă stufoasă rămasă de la o mătușa care murise în urmă cu vreo 10 ani. Aruncă pe ea o țoala de designer luată de la second hand și pentru un cadru mai romantic, așteptă apusul. Apoi se cocoță pe un calorifer și deschise  larg geamul. Gata, era doar ea și cerul..Superb ..superb, își spuse ea și trase repede vreo 150 de cadre. Gata poza. O băgă  la modificat: filtre, lumini, umbre, culori..iar la sfârșit Julieta se felicită. Arată cu 10 ani mai tânăra și mai slabă cu vreo 20 de kg.  Nici mă-sa dacă ar fi văzut- o, n-ar mai recunoscut-o în poza de profil.

Dar nu contează, astea erau detalii minore,  important era să-l cucerească online și după aceea vedea ea. Acum îi trebuia un citat motivațional profund pentru descriere..să-l pună pe Osho sau pe Poptamas? Nu știa exact dar trebuia ceva așa năucitor, intens. Doar trebuia să se separe un pic de gașca de piți de pe facebook. Gata a găsit. Nu știu ce- i fericirea până nu te găsesc..nu avea nevoie nici de ceva prea deștept. Toată lumea știa că bărbații fug de femeile prea inteligente. Nu că ea ar fi fost dar câteodată simțea așa nevoia să se autodepășească și atunci apela la ochelarii de vedere, cei vechi cu ramă neagră, groasă și cara după ea filosofia lui Platon. Nu conta că nu înțelegea din ea prea mare lucru..  în lumea virtuală important e cum pari nu cum ești..

Îi dădu cerere de prietenie și se puse pe așteptat plină de speranță.După trei ore lungi și chinuitoare..Romeo îi acceptă prietenia. Îl sună pe chat nerăbdătoare și un pic emoționată.

Primul lucru pe care îl văzu, fu gratiile. Lungi și groase. Romeo era reținut pentru câțiva ani, nu mulți , vreo 5, pentru lucruri minore, spunea el, furt și înșelăciune. Dar Romeo o asigura că era doar o victima a sistemului. Și a găștii de prieteni. Toți recidiviști.

Apoi vorbiră despre căsătorie. Romeo era familist convins. Credea în importanta căsătoriei. Doar avea nevasta acasă și vreo 3 copii.

Iar la sfârșit când Julieta tot mai spera să audă ceva bun îi dădu lovitura de grație. Iahtul nu era al lui. Era al unui prieten. Și el la mititica acum. Pozele din toată lumea? Doar photoshop inspirat.

Și acum că tot veni vorba. Putea ea să îl împrumute și pe el cu câteva sute de lei? Nu de alta dar rămânea fără net și nu mai putea conversa. Și ea, o fată așa fină, cu țoale de designer și open minded nu dorea să dea o șansă dragostei online?

Atunci auzind toate acestea, dezamăgită până peste genele rimelate, Julieta închise chatul și îi trimise un mesaj scurt. Îmi pare rău nu ne potrivim  și nici măcar nu-mi plac bărbații.

Și apoi se reorientă rapid. Doar nu era să rămână fată bătrână. Ieși la o cafea cu vecinul de pe scară. Cel puțin el era real, și salariat pe deasupra. Una peste alta concluzia e simplă, dragostea virtuală dureaza de la primul click si pană cade netu. Si apoi, cine a zis că dragostea e o treabă ușoară?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.