Mic ghid de supraviețuire pentru o iarnă de poveste

Vine iarna, bine-mi pare, zicea un vechi cantecel românesc. Sau dacă ar fi să citez dintr-un clasic în viață și un iubit conducător ,,iarna nu-i ca vara”! Total de acord cu el. Deci cum să facem să avem o iarnă de poveste? Ei bine, lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

87e1b9cdb8527f00ed6afa421ec6c5fa.jpg
Sursa foto Pinterest

Dacă stai în capitală, într-unul dintre vechile blocuri ceaușiste vei avea o iarnă plină de peripeții și provocări, care mai de care mai spectaculoase cum ar fi: lipsa căldurii și a apei calde sau lipsa unui loc de parcare.

Binecuvântările traiului la bloc

În ceea ce privește prima provocare, pentru o iarnă cât mai reușită și mai călduroasă îți recomand prietenește să te înarmezi cu trei obiecte magice. Trei obiecte miraculoase care îți vor schimba viața pe timp de iarnă. Un calorifer electric cât mai mare, cam cât o debara, să suplimenteze căldura dată de aerul condiționat. Vestimentație adecvată și potrivită unui adevărat trai la bloc, respectiv: haine groase de eschimos, caciulă îmblănită, șosete de lână tradițional românești, eventual o blană de urs pentru serile foarte friguroase de iarnă și piesa de rezistență, câteva cazane. De fontă, nu de țuică. Cu cât mai mari, cu atât mai bine. Să îți poți încălzi apă pentru baie în timpul foarte scurt în care nu furnizează primăria apă caldă, adică șase zile din șapte. Oricum vei constata pe pielea ta. Chestia e că dacă vrei apă caldă, trebuie să stai prin zonă. Adio vizite interminabile pe la prieteni, rude sau ieșiri în oraș. Îți iei un scaun și te postezi lângă cadă să aștepți apa caldă. . Când va veni apa caldă, te vei simți că și cum ai fi câștigat la loto. Binecuvântat și foarte norocos. De viață și de soartă.

Locul de parcare și traficul din oraș

Se spune că e mult mai ușor să îți întâlnești sufletul-pereche în București, decât să găsești un loc de parcare. Deci dacă faci greșeala, marea greșeală, să îți deszăpezesti locul, timpul în care acesta se va ocupa va fi cu viteza luminii.

Nici nu vei apuca să cari lopata până sus că un vecin mai profitor, mai iute de picior și de volan, va beneficia din plin de munca ta. Așadar nu știu care este soluția magică să te scape de nervi în trafic..de ambuteiaje, de lipsa locurilor de parcare, de deszăpezirea mașinii .. În afara coșciugelor ambulante denumite pompos taxiuri poate Sfântul Metrou..zic și eu.

Cheltuiembrie nu Decembrie

Cred că o astfel de denumire i s-ar potrivi mai bine. Ei bine, un alt lucru anevoios cu care ne confruntăm cu toții în luna decembrie este dorința arzătoare de a cheltui cât mai mult. Și cât mai repede. De parcă banii economisiți de-a lungul anului se transformă într-un aprig dușman pe care vrem să îl zburăm cât mai repede din casa și din viața noastră. Brusc avem nevoie de foarte multe și într-un timp foarte scurt..cât mai scurt. Un televizor mai mare, ca să vedem mai bine programul plicticos de sărbători, o vacanță pe nu știu unde, într-un loc cât se poate de exotic și cu o denumire cât mai ciudată, un fel de Fiji reinventat. Atenție, vacanța să fie cât mai epatantă și cât mai mult expusă pe rețelele de socializare. Pe toate mediile virtuale: Facebook, Instagram, Pinterest, Tik -Tok, Reditt chiar și un afiș de dimensiuni mai mari în fața blocului. Asta este cheia succesului, să vadă și vecinii și foștii colegi și actuali colegi de la job și vechi colegi de la grădiniță sau creșă ce viață minunată avem noi. Cât de strălucitoare și de fashion în plină iarnă! Concluzia este că toți avem tendința de a cheltui cu viteza luminii în luna Cheltuiembrie ..dar nu uitați, dragii mei, exact ca anul trecut, că sărbătorile trec dar datoriile rămân!

În rest, alte sfaturi mai mult sau mai puțin utile și de mare angajament mai găsiți și în articolul de anul trecut Mic ghid de supraviețuire pentru sărbători liniștite! Să aveți o iarnă de poveste!😊

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.