Vând fericire.. la suta de grame

Ultimul trend în mediul online chiar și la nivel mondial este fericirea. Peste tot pe unde intri, titluri mari anunța clar și optimist, toate te asigură că poți avea o viață mai fericită, mai liniștită, mai armonioasă etc, etc. Mai..mai..mai, toate la superlativ .
Dar să le luăm pe rând..facem analiză pe text și aplicăm.

Pinterest.jpg
Sursa foto Pinterest

Primul titlu care mi-a atras atenția: Cum să fii mai fericit în patru pași. Pe mine nu m-ar deranja nici în 5, 6, 100, 1000. Numai să fie o rețetă sigură.. Așa ca în bucătărie..adaugi toate ingredientele..amesteci puțin și fericirea-i gata. Rumenă, pufoasă doar să îți tai o felie și să o servești zilnic. Sau de mai multe ori pe zi, cum preferi. Nu de alta, dar fericirea nu îngrașă.

Cum să obții fericire în viață de cuplu. Aici, părerea mea e ca trebuie să îl consulți și pe partener. Eventual printezi articolul și îl lipești pe frigider ca să nu scapi nici un pas. Printre sfaturile prețioase aflăm că ar trebui să va luați o pisică, de ce nu un motan și să călătoriți mai des. Păi ce, ăștia încă nu știu că majoritatea cuplurilor se ceartă în concediu? Motive sunt destule. De la prea mult sau prea puțin. Shopping, sex, aventuri, bani, vorbe, program, priviri etc, etc. Mai bine stai acasă. Chiar dacă te certi, cazarea e gratuită. Si in plus, nu mai trebuie sa dai bacșiș nimănui.

Cum să fii fericit orice s-ar întâmpla. Că-ți moare cățelul, pisica, peștele din acvariu, îți pierzi jobul, casa, partenerul..nu contează. Targetul suprem este fericirea.
In linii mari sau mai mici un pic, articolul te învață cum trebuie să fii fericit oricum și indiferent ce ar fi. Au uitat să precizeze că în goana asta după fericire s-ar putea să mai și obosesti și să te mai și împiedici din când în când.

Citeam cândva de cineva care s-a îmbogățit vânzând aer. Curat, filtrat, la pungulițe mici să fie ușor de transportat. Îți dai seama ce succes ar avea cel care ar vinde fericire?Frumos ambalată, în porții mici că și prea multă fericire strică. Te duci și iei pentru tot neamul..și pentru vărul depresiv și pentru vecinul de la trei care-ți bate-n teava de la calorifer și pentru prietenul ăla divorțat care te stresează cu orele la telefon. Le dai la toți. Sa ajungă la toata lumea. Usor, usor, nu va inghesuiti, ca avem destulă. O data pe an fericirea-i la promotie! Ultra, mega discount, cumperi doua, primești patru . Să poți să dai și la dușmani. Sinceră să fiu și eu mi-aș dori să trăim cu toții într- o lume idilică, plină de unicorni roz.

Un lucru e clar. Toți oamenii își doresc să fie fericiți iar cei care vând acest lucru, chiar și virtual , o știu. După părerea mea și a lui Abraham Lincoln..oamenii sunt atât de fericiți, pe cât se hotăresc să fie. Aș încheia cu un citat al lui Christine Arylo, care mie mi se pare mult mai potrivit. Fii blând cu tine însuți, este greu să fii fericit dacă cineva e supărat pe tine tot timpul!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.