Vrei un animal de companie mai liniștit? Ia-ți o furnică!

Am citit zilele trecute un studiu surprinzător. Furnicile te pot anunța în cazul unui cutremur. Dacă vrei să citești studiul, îl găsești aici. Și după ce am citit toate acestea, am avut o revelație. Cum ar fi să îmi iau o furnică ca animal de companie?

stack-2129070_1280847259577.jpg
Sursa foto Pixabay

Sunt atât de multe avantaje încât nici nu aș avea timp să ți le enumăr pe toate dar printre cele mai importante sunt:

Îți poate salva viața..deci în caz de cutremur dacă vezi furnica agitată sau că a luat-o razna și știi că a dormit, a mâncat, e in parametri normali, te apuci și-ți faci băgăjelul. Sau kit-ul de supraviețuire. Cum să-l faci, găsești aici. Că e clar, furnica nu se agită degeaba. Simte săraca că se lasă cu zgâlțâială și. ..te anunță și pe tine.

Alt avantaj major al furnicii ca animal de casă e ca o poți lua cu tine în concediu. Ai scăpat de stres. Dacă cu câinele sau pisica e mai complicat și trebuie să îi lași acasă cu vreo rudă disponibilă sau la vreun hotel de animale..cu furnica e floare la ureche. Foarte simplu. O depozitezi într-un borcan și o cari după tine. Și nici nu deranjează vecinii sau hotelierul. Numai să nu o pierzi sau să o uiți prin hotel. Ca in mod sigur, nu o vei mai găsi daca te intorci dupa ea.
Alt avantaj major e că furnica nu face deloc gălăgie. E o insectă silențioasă. Nu te trezește dimineața în weekenduri, lătrând sau mieunand sau ciripind și stă liniștită acolo unde o depozitezi.

Mănâncă puțin. Și aproape orice. Binențeles ca oricine și ea preferă alimentele dulci. Adică dintr-o felie de cozonac, o hrănești o lună. Așa câștigi timp și pentru tine și pentru hobby-urile tale. Ai terminat cu vizitele la hipermarketuri săptămînal după mâncare specială sau la veterinar în caz de urgențe medicale . Adică mă gândesc, și dacă își rupe un picior..din cele șase picioare, ..oricum nu poți observa.

Nu necesită mare grijă sau atenție. Dacă i-ai construit un mușuroi sau un mic colțișor zen de unde nu poate evada, poți să stai liniștit. Furnica e fericită. Eventual îi mai dai de lucru cu niște bețe, să le care de colo colo.Să o menții in formă și să nu se plictisească. Doar se știe că furnicile sunt niște insecte muncitoare.
Partea proastă e că furnica nu trăiește prea mult. Undeva la 45 -60 de zile. Adică într-un an de zile ar trebui să schimbi cam șase furnici ca să ai constant un animal de companie. Asta dacă le îngrijești bine și nu sunt prea bolnăvicioase.
Ai grijă totuși ce specie adopți din cele peste 10000 mii. Unele sunt otrăvitoare pentru om iar altele bănuiesc că sunt destul de greu de domesticit. Și nimeni nu și-ar dori o furnică sălbatică, nu-i asa?

10 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.